MELLITUS

prirodni med

Proizvodi

 

BAGREM

Bagremov ili akacijin med izrazito je svijetle žute boje, blaga ugodna mirisa i okusa, lagan i ukusan, preporučuje se djeci i rekonvalescentima. Zbog svojih osobina ubraja se u najcijenjenije vrste meda. Pomaže kod nesanice, umiruje previše nadraženi živčani sustav i otklanja posljedice nagomilanog stresa. Mjesecima ostaje u tekućem stanju i vrlo sporo kristalizira, zato što u sastavu sadrži više fruktoze od glukoze. Same pčele dobro i uspješno prezimuju, ako im se osigura zimovanje na bagremovu medu.

Preporuča se uzimanje s čajem od kamilice, jer se tako pojačava djelovanje meda i čaja. Također je preporučljivo uzimanje navečer prije spavanja.

Med se prodaje u staklenkama težine 900g, 450g te 250g.

 

ZLATOŠIPKA

Zlatošipka (solidago), velika zlatnica, dremljevica, cvjetnica iz porodice Asteraceaea. Rodu pripada otprilike 150 vrsta. Raste na neobradivim površinama zemlje, uz rijeke i potoke. Za dobro medenje treba joj temperatura od 25-28 stupnjeva, med se koristi za liječenje nervnih oboljenja.

Med se prodaje u staklenkama težine 900g, 450g te 250g.

 

KESTEN

S obzirom da drvo kasno cvjeta, odlična je ispaša za pčele i tada jedini izvor peluda i nektara. Kestenov med je vrlo ljekovit i pomaže kod gastritisa, štiti jetru, pridonosi boljoj cirkulaciji.

Med se prodaje u staklenkama težine 900g, 450g i 250g.

 

 

LIVADA

Livada je med kojeg pčele donesu iz obilja raznovrsnog livadnog cvijeća. Možemo ga zvati i kao cvjetni med. Upotrebljavaju ga stariji ljudi te djeca u razvoju jer je važan za pravilan rad probavnog trakta i povećanja fizičke energije.

Med se prodaje u staklenkama težine 900g, 450g te 250g.

 

 

UGOSTITELJSKI MED U VREĆICAMA

Pakira se u malim staklenkama od 25g (barem ,kesten, livada cvjetni) za konzumacije u hotelima, restoranima i ostalim ugostiteljskim objektima.

Pakiranje se može naručiti kao samo jedna vrsta ili kao mix tj. sve tri vrste u jednoj ambalaži.

 

HOTELIJERSKO UGOSTITELJSKI MED

Pakira se u plastične vrećice od 15g (bagrem, kesten, livada cvjetni) u originalnoj ambalaži od 100 komada.

Cijenu određuje  naručena količina.